Avem placerea de a va invita sa participati alaturi de noi la cea de a 2-a editie a targului international Indagra Food&Drink. Vom fi prezenti in pavilionul 17, la standul 4-6. Pentru a facilita accesul dumneavoastra in cadrul targului va oferim posibilitatea sa obtineri o invitatie valabila o z [..]
Va multumim ca ati fost alaturi de noi in 2008. Va dorim sarbatori cu belsug si bucurie alaturi de cei dragi. Craciun fericit si un An Nou incununat de succes! Echipa Helco. [..]
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta lansarea, in perioada 4 - 29 august 2008, a celei de a sasea sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 123 si a celei de a patra sesiuni de cereri de proiecte pentru Schemele de ajutor de Stat XS13/2008 si XS 28/2008 pentru acorda [..]
Incepand cu data 7 iulie si pana pe 25 iulie, ora 12, intreprinzatorii mici si mijlocii isi pot depune proiectele in vederea accesarii fondurilor oferite de Uniunea Europeana pentru Masura 123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere ”şi p [..]
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), ofera fonduri nerambursabile Intreprinderilor mici si Mijlocii incepand cu luna mai a acestui an.
Finantarea se poate obtine in cadrul Masurii 123 "Cresterea valorii adaugate a pro [..]
Uniunea Europeana contribuie cu 80%, iar restul, de 20%, provine de la bugetul de stat.
Intreprinderile mici si mijlocii din sectoare precum panificatia, producerea inghetatei sau prelucrarea lemnului pot depune proiecte, incepand cu 1 mai, pentru finanta ri de pana la trei milio [..]
In perioada noiembrie 2007-ianuarie 2008 site-ul www.helco.ro a realizat un sondaj prin care s-a urmarit atat determinarea interesului intreprinzatorilor cat si gradul de familiarizare a acestora cu privire la fondurile europene nerambursabile [..]
Incepand cu data de 1 decembrie 2007 Helco Leasing lanseaza un nou site de prezentare a companiei si a serviciilor pe care aceasta le ofera.
Siteul se adreseaza potentialilor clienti, dar este in egala masura extrem de util tuturor celor care doresc sa [..]
Sectorul de morarit si panificatie va beneficia in 2008 de fonduri europene in valoare de 80 milioane de euro, a declarat recent presedintele Patronatului din Industria de Morarit si Panificatie(ROMPAN), Aurel Popescu, citat de Rompres.
"Este primul an, în 2008, în care brutarii [..]
In perioada 7 - 11 noiembrie 2007, Romexpo organizeaza cea de-a 12-a editie a targului international de echipamente si produse din domeniul agriculturii, zootehniei si alimentatiei – INDAGRA.
La fel ca si anul trecut site-ul www.helco.ro ofera posibilitatea obtinerii unei invitatii gratuite l [..]
Cu ocazia implinirii a 5 ani de activitate, compania Helco Leasing , ofera clientilor sai un nou sistem de finantare in regim de leasing: acesta prevede majorarea perioadei de contract la 5 ani cu un avans ce porneste de la 10%.
Dispunand de o oferta variata de leasing, societatea Helco pune [..]
Introducerea unei cote reduse de TVA la paine a fost enumerata de ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, printre posibilele masuri pentru prevenirea cresterii pretului, ca urmare a reducerii productiei de grau, provocata de seceta. Remes a aratat insa ca majorarile de p [..]
Seceta e de vina.
Firmele de morarit si panificatie au crescut, de ieri, pretul painii si al altor produse fainoase cu pana la 10%, decizia fiind motivata de producatori prin scumpirea graului pe pietele internationale.
Conform anunturilor brutarilor din ultima perioada, ne-am putea astepta [..]
Fenomenul creşte de la an la an, aducând statului pierderi de aproximativ 200 milioane de euro numai din neîncasarea TVA
Majoritatea micilor fabrici de pâine din comune sau de la marginea oraşelor produc la negru. Nu plătesc astfel Taxa pe Valoarea Adăugată [..]
Incepand de la 1 iulie pretul painii se va mari cu 25 %. Aceasta crestere se datoreaza atat productiei scazute de grau, cat si evolutia pretului la energia electrica.
Lipsa ploii a afectat viitoarea recolta, iar specialistii au deja o estimare a productiei de anul acesta, c [..]
In perioada 28 octombrie - 15 noiembrie 2006 s-a efectuat un studiu in cadrul Campaniei „Vreau Paine Curata”, in Municipiul Bucuresti care a urmarit consumul de produse de morarit si panificatie.
S-a demonstrat ca un bucurestean consuma, in medie, 313 gr de paine pe zi, adica 0,91 [..]
Piata produselor de panificatie devine tot mai dinamica. In vreme ce marii producatori incearca sa-si consolideze pozitiile pe piata, din „cascaval“ au inceput sa muste puternic si marii retaileri care detin propriile centre de productie.
Pe piata [..]
Asa cum am mai anuntat si intr-o stire anterioara Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a propus un proiect prin care doreste sa introduca fier si acid folic in faina destinata consumului uman de pe piata interna pentru a preveni anemia, a reduce defectele la nastere, rata accidentelor cardiovasculare, [..]
Cei mai afectati sunt copiii.
De fapt, alergia nu este la painea in sine, ci la o componenta proteica, denumita gluten, ce se regaseste in faina de grau, orz, secara si ovaz. Aceasta asa-zisa alergie, cunoscuta sub numele de intoleranta la gluten sau boala celiaca, este intalnita la 0 [..]
Piata de leasing din Romania a inregistrat in 2006 o crestere de peste 60%, ajungand la 3,126 miliarde de euro, in functie de valoarea activelor finantate - cu 1,126 miliarde euro mai mult decat in 2005, potrivit datelor comunicate de asociatiile de profil. Numa [..]
Painea din Romania ar putea fi imbunatatita cu fier si acid folic, daca va fi aprobat un proiect al Ministerului Sanatatii Publice.
Masura vine ca urmare a numarului mare de anemii inregistrat in tara noastra. Peste 59% dintre copiii sub 14 ani si 31% dintre femeile cu varste intre 15 si 64 de ani [..]
Producatorii de paine si produse de panificatie vor fi obligati, din 2007, prin hotarare de guvern, sa utilizeze sare iodata in procesul de productie. In caz contrar, vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei noi.
Fara iod, dezvoltarea organismului uman e deficitara, iar persoan [..]
Scumpirea graului cu 10 euro/tona va duce, incepand cu luna mai a acestui an, la o crestere de aproape 20% a pretului painii, ne-a declarat Aurel Popescu, presedintele patronatului brutarilor si morarilor ROMPAN. Astfel, peste trei luni, painea de 0,8 lei va costa aproape 1 leu. Cauza scumpirii o re [..]
Campania „Vreau Paine Curata” sprijina producatorii din industria de morarit si panificatie in atragerea de fonduri nerambursabile PHARE vizand dezvoltarea capitalului uman.
Prin intermediul finantarilor europene producatorii vor avea posibilitatea de a instrui personalul propriu si c [..]
Stocurile de grau din Romania au coborat la 1,6 milioane tone de grau, astfel incat producatorii din sectorul morarit si panificatie vor importa 300.000 tone de grau din Ungaria si Serbia in jurul datei de 20 ianuarie, a declarat presedintele Rompan, Aurel Popescu, citat de NewsIn.
"Pretul u [..]
Modul de producere, comercializare si consum a painii si a produselor de panificatie se va analiza din trei in trei luni, pe o perioada de doi ani, in cadrul campaniei sociale "Vreau paine curata", care s-a lansat la Palatul Parlamentului.
Obiectivele campaniei se axeaza pe identif [..]
Pretul cozonacilor si al altor produse traditionale de panificatie va fi, in perioada sarbatorilor de iarna, mai mare cu 10-15% fata de nivelul practicat in apropierea Sarbatorilor de Paste, a declarat, ieri, presedintele patronatului Rompan, Aurel Popescu, citat de Mediafax. "Cresterea pretulu [..]
Incepand de astazi, 23 decembrie 2006, in cadrul acestui site va funtiona o noua rubrica cu stiri, prin care cei interesati sa poata avea acces la cele mai importante informatii din domeniul lor de activitate, pentru a nu fi luati prin surprindere de modificarile ce pot aparea pe parcurs. Am demarat [..]
Evaziunea fiscala anuala in industria de morarit si panificatie depaseste 5.000 de miliarde de lei vechi. Pentru a scoate la lumina piata neagra si a asigura siguranta alimentelor, [ continuare.. ]
Painea este alimentul de baza la romani. Din statistici rezulta ca romanul mananca foarte multa paine. Componentul major al painii este amidonul, care, ingerat, se transforma in glucoza ce agreseaza pancreasul. [ continuare.. ]
Probabil ca unii producatori si comercianti sunt atat de preocupati sa-si injumatateasca taxele catre stat, incat sunt gata sa jure ca romanii, in masa, isi aliniaza hrana la stilul de viata propriu tarilor dezvoltate. E cert insa ca, incepand de anul trecut, romanii mananca mai putina paine. [ continuare.. ]
2005 a fost un an de cosmar pentru agricultorii autohtoni. Ploile, grindina si inundatiile le-au afectat culturile, i-au facut sa scoata mai multi bani din buzunar pentru intretinerea lor si au intarziat recoltatul. Dar si cumparatorii au de suferit, mai ales ca asista neputinciosi la cresterea preturilor. [ continuare.. ]
Hamburgeri, cheeseburgeri, cartofi prajiti, bauturi racoritoare acidulate si strudele umplute cu gemuri viu colorate. Ce promit sa iti ofere hrana fast-food, batoanele si snack-urile energizante atat de diverse dar, mai ales, cat de sanatoase sunt? [ continuare.. ]
Amanarea aderarii la UE ar fi o oportunitate pentru Romania, care ar avea mai mult timp sa se pregateasca pentru piata unica, apreciaza reprezentantii firmei de consultanta KPMG. [ continuare.. ]